(818)657-7220
info@ttt-aviation.com

Yölentokoulutus – Yölentokelpuutus

NF (Night Flying rating)

Lentäjällä on oltava yölentokelpuutus NF (Night Flying), mikäli hän lentää yöllä. Yölentämisessä on enemmän haasteita kun lentämisessä päivällä ja siksi yölentokoulutuksen tarkoitus onkin kouluttaa lentäjä pimeässä lentämisen haasteisiin. Yöllä lennettävät koulu- ja harjoituslennot on suoritettava pimeän aikana.

Yölentokelpuutus on yleensä seuraava askel lentäjällä hänen saatuaan ensin yksityislentäjän lentolupakirjansa (PPL, Private Pilot’s License). Sinun tarvitsee vain suorittaa lyhyt teoriakoulutus ja vähintään viiden lentotunnin edestä lentokoulutusta saadaksesi lupakirjaasi tuon uuden lyhenteen “NF(A)”. Lentokoetta ei vaadita, vaan pelkkä kurssin suorittaminen riittää. Toisin kuin monien muiden kelpuutusten kohdalla, yölentokelpuutusta ei tarvitse uusia, vaan se on kertakaikkinen.

Yölentokelpuutus oikeuttaa lentämään pimeällä näkölentosääolosuhteissa (VFR, visual flight rules), eli yöllä mutta edelleen erossa pilvistä. Yölentokelpuutuksen olemassa olo helpottaa matkalentojen lentämistä, sallien viivästykset ja suunnitelman muutokset ilman, että joutuisit pimeän takia perumaan suunnitelmasi. Mikäli tähtäät ammattilentäjäksi, on yölentotaito välttämättömyys ja määräysten vaatimus ennen ammattilento-opintoja.

Yön määritelmä (SERA Artikla 2):
Yöllä tarkoitetaan aikaa iltahämärän (porvarillinen hämärä) päättymisestä aamuhämärän alkuun. Iltahämärä alkaa auringonlaskusta ja päättyy kun auringon keskipiste on 6 astetta horisontin alapuolella. Aamuhämärä alkaa jälleen aamulla kun keskipiste on 6 astetta horisontin alapuolella.

Päivän pituuden vuoksi yölentokoulutusta annetaan käytännössä vain marraskuusta maaliskuuhun.

Teoriakoulutusta on yhteensä 10 oppituntia á 50min.

Lentokoulutus EASA NF(A) kelpuutusta varten sisältää vähintään viisi tuntia lentokoulutusta, josta vähintään kolme tuntia koululentoja opettajan kanssa. Näihin koululentoihin tulee sisältyä vähintään yksi tunnin mittainen matkalento yöllä. Lisäksi oppilaan pitää suorittaa yöllä vähintään viisi lentoonlähtöä ja laskeutumista täyteen pysähdykseen asti yksinlennoilla.

Hinta: Teoriat 250 eur; lennot (Cessna 150/152) 1.750 EUR (sis. alv 24%, muutokset mahdollisia)

Osta verkkokaupasta yölentokelpuutus

Osta verkkokaupasta yölennon etäteoriat!