(818)657-7220
info@ttt-aviation.com

Tervetuloa lentäjäksi!

Nyt taivas ei ole enää rajana!

Päätä itse milloin lennät, minne ja kenen kanssa. Lentäessäsi pienemmillä koneilla voit käyttää myös pienempiä lentokenttiä tai vesikoneella vesialueita jolloin käytettävissäsi on enemmän lentokenttiä kuin liikennekoneilla. Yksityislentäjän lentolupakirja on ensimmäinen askel josta lähdetään liikkeelle olipa tavoitteesi sitten uusi elämyksellinen harrastus tai liikennelentäjän ammatti lentoyhtiössä. Lentäjäksi opiskelun voit aloittaa koska tahansa. Teoriaopiskelu tapahtuu pääosin verkossa jolloin voit suorittaa sen ajasta ja paikasta riippumatta siten kun sinulle itsellesi sopii. 

Kurssin jälkeen voit vuokrata lentokoneita meiltä eli tuttuja välineitä joita olet jo lupakirjakurssilla päässyt lentämään. Meillä ei ole satoja jäseniä jotka ruuhkauttavat koneiden vuokraamisen jolloin saat lentokoneen meiltä luotettavammin ja nopeammin käyttöön kuin esimerkiksi lentokerhoilta eikä sinun tarvitse ostaa omaa lentokonetta. Lentoharrastus nopeuttaa matkantekoasi ja avaa sinulle uusia paikkoja joihin et autolla edes välttämättä pääsisi tai johon matkustaminen autolla kestäisi paljon pidempään. Ei ruuhkia ja matkustat aina haluamassasi seurassa silloin kun itsellesi sopii. Opetamme sinut lentäjäksi ensimmäisestä lentotunnista lähtien huipentuen lentokokeeseen tarkastuslentäjän kanssa ja tämän jälkeen voit alkaa käyttää lupakirjan oikeuksia itsenäisesti. 

Tarjoamme lisäksi sinulle kattavan teoriakoulutuksen joka on suunniteltu ammattilentäjiä silmällä pitäen eli harrastajakin saa ammattimaiset neuvot ja ohjeet lentämiseen lentoalan ammattilaisilta. TTT-Aviation käyttää maailman yleisimpiä Cessna-lentokoneita lentokoulutuksessaan joita voisi kutsua ilmojen mersuksi eli kestäviä ja toimivia työkaluja. Mikäli oppilas haluaa suorittaa lasiohjaamo- tai eroavaisuuskoulutuksen niin sen pystymme järjestämään tai mikäli koulutusta halutaan omalla lentokoneella sekin pyritään järjestämään. Joustava, dynaaminen ja asiakaslähtöinen toimintatapa on kaiken toimintamme keskiössä.

Kuten autokoulussakin opiskellaan ensin teoriaa niin samoin se toimii lentokoululla. Olemme tehneet tämän helpommaksi kuin koskaan. Etäopiskelun avulla voit opiskelija ajasta ja paikasta riippumatta silloin kun sinulle sopii. Opiskelun kustannus on pienempi kuin läsnäolo-opetuksessa sekä mahdollistaa työssäkäymisen samaan aikaan eli sopii erittäin hyvin myös aikuisopiskelijoille. Tarjoamme alan huippua olevat materiaalit niin kirjallisesti kuin digitaalisesti. Lisäksi meillä ei koskaan ole tyhmiä kysymyksiä vaan selvitämme asiat juurta jaksain ja vaikeat asiat väännetään rautalangasta. Huomiomme myös opetuksessa että kaikki oppilaat oppivat eri tavoin jolloin voimme tukea juuri sinulle parhaiten sopivaa opetustyyliä.

Tarjoamme myös henkilökohtaista tukipalvelua soititpa sitten puhelimella, laitoit sähköpostia, kysyit kasvokkain tai videoneuvottelulla. 

Laadukasta lentokoulutusta

 • Koulutuksessa huomioimme sinun aikataulusi sekä laadimme jokaiselle oppilaalle yksilöllisen opintosuunnitelman

 • Voit aloittaa kurssin ajasta ja paikasta riippumatta silloin kun sinulle itsellesi parhaiten sopii 

 • Opetusta saatavana 24/7 vuoden jokaisena päivänä
 • Voit opiskella myös työn ohessa eli koulutus sopii aikuisopiskelijoille 

 • Osamaksu on mahdollista kaikista kursseista 
 • Tarjoamme ammattilaisten kriteereillä tehtyä koulutusta josta on paljon hyötyä myös harrastajille

 

 • Kokeneet ammattilennonopettajat
 • Teoriat mahdollista suorittaa etäopintoina internetissä/oppikirjoilla sekä suomeksi että englanniksi
 • Mikäli sinulla on aiempaa lentotaustaa se huomioidaan ja hyvitetään lento- ja teoriakoulutuksen määrässä

 • Tarjoamme luokkaopetusta myös videoneuvottelun avulla

 • Lennämme maailman turvallisimmilla ja yleisimmillä Cessna-lentokoneilla 

Yksityislentäjän kurssi
9999€
sisältäen alv 24.

Kurssihinta pitää sisällään:

 • Tunnukset sähköiseen oppimisympäristöön
 • Lennonopetus 45h 
 • Teoriaopetus 130h
 • Lentokonevuokra myös tarkastuslennolle
 • Tukiopetus videoneuvottelulla
 • Kurssimaksua ei tarvitse maksaa kokonaan kerralla vaan sen voi maksaa kurssin etenemisen mukaan osissa.

Voit aloittaa ensin teoriapaketilla

Epäilyttääkö onko lentäminen sinun juttusi?  Voit aloittaa pelkällä teoriakurssilla ja ostaa lennot vaikka yksi kerrallaan verkkokaupastamme.

 • PPL/LAPL teoriakurssi 1000

 • Lennot 250 eur jos maksat lennot yksi kerrallaan 

Tule testaamaan lentämistä esittelylennolla tai ensimmäisellä koululennolla. 99 eurolla pääset testaamaan miltä lentäminen tuntuu ja et joudu sitoutumaan mihinkään vaan voit tutustua lentämiseen ja tehdä myöhemmin päätöksen kurssin aloittamisesta. Lento lasketaan mukaan lupakirjakoulutukseen mikäli jatkat koulutukseen.

Esivaatimukset kurssille:

Lentokoneen ohjaamisen oppiminen ei ole vaikeaa kunhan on motivaatio oppia asioita. Sinun ei tarvitse olla supermies päästäksesi lentäjäksi – normaali terveys riittää. Silmälasit eivät estä lupakirjan saamista eikä pituusrajoja ole. Harrastelentäjäksi voit myös päästä vaikka sinulla olisi väränäössä vikaa. Ikä ei myöskään ole este lupakirjalle. Tärkeintä on kiinnostus ja halu oppia lentämään.

Olemme kouluttaneet lentäjäksi parikymppisestä seitsemänkymppiseen eli koskaan ei ole myöhäistä toteuttaa omia unelmia. Määräysten mukaan sinun tulee olla yli 16 vuotta ennen ensimmäistä yksinlentoasi ja 17 vuotta täyttänyt ennen kurssin päättymistä ja lentokoetta. Vaadimme kaikilta alaikäisiltä huoltajan suostumuksen koulutukseen osallistumiseen.

Kohtuullinen englanninkielen taito on tarpeen koska osa materiaalista on englanniksi ja lennämme osan englanniksi radiopuhelinliikenteessä ja käymme vähintään yhdellä lennolla ulkomailla hankkimassa kansainvälistä kokemusta. Muilta kun suomea äidinkielenään puhuvilta vaadimme perusradioliikenteen hoitoa myös suomeksi turvallisuussyistä.

Lentokoulutus

Koulutamme sinut maailman suosituimmilla ja kustannustehokkailla Cessna-lentokoneilla. Sinun on mahdollista hankkia myös peltimittarien lisäksi eroavaisuuskoulutus lasiohjaamokoneisiin. Koulutuksessa voidaan hyödyntää lentokonettasi tai tehdä koulutus eri lentokentällä tästä erikseen etukäteen sovittaessa.

Kurssimaksuun sisältyy:

 • 45 tuntia lentokoneella lentoaikaa
 • Ammattilennonopettajan tarjoama lennonopetus sinun aikataulujesi mukaan
 • Lentokoneiden polttoaineet, vakuutukset sekä navigointi- ja laskeutumismaksut
 • Tarkastuslennon konevuokra

Seuraavat maksut EIVÄT kuulu kurssimaksuun, lisähinta noin 800-1000 euroa sitoumuksetta:

 • Ilmailulääkärin tarkastus sekä medikaalin kirjoitusmaksu
 • Tarkastuslentäjän korvaus
 • Lupakirjan kirjoituskulut

Etäopiskelulla kustannustehokkaasti ajasta ja paikasta riippumatta lentäjäksi

Teoriakurssi tehdään etäopiskelumenetelmällä. Voit opiskella ajasta ja paikasta riippumatta – silloin kun itsellesi parhaiten sopii. Tämä sopii erittäin hyvin mikäli olet aikuisopiskelija ja opiskelet töiden ohessa. Saat kuitenkin vastauksia kysymyksiisi ja tukea ammattipettajilta sähköpostilla, videoneuvottelulla tai puhelimitse. Läsnäolovaatimus on pieni etäopintoissa ja jokaiselle oppilaalle laaditaan hänelle räätälöity opintosuunnitelma. Pystymme myös järjestämään teoriaopintoja iltaisin ja viikonloppuisin tarpeesi mukaan.

Voit opiskella oman aikataulun mukaan ja päättää etenemisvauhtisi:

 • Pystyt opiskelemaan myös työmatkoilla tai kun sinulla on aikaa
 • Pystyt kertaamaan asioita niin monta kertaa kun haluat
 • Et ole opiskelujen kanssa yksin vaan lennonopettaja on sähköisen yhteyden päässä ja vastaa ja selvittää vastauksia kysymyksiisi 

Kun olet ensin opiskellut kotona oppiaineen loppuun niin sinun tulee osallistua lähiopetusjaksoihin joissa kerrataan vielä pidetään arviointikokeet tietotasosta ja pidetään lentokoulun loppukokeet ja ne hyväksytysti suoritettua sinut ilmoitetaan ilmailuviranomaisen loppukokeisiin

Joustamme aikatauluista ja kenenkään valmistuminen ei ole jäänyt kiinni meidän puolelta.

Terveysvaatimukset

Välttääksemme mielipahaa ja varmistaaksemme että rahasi eivät mene hukkaan, ja että koulutuksen aikana ei tule lääketieteellisiä ongelmia, olemme vaatineet oppilailta medikaalitodistusta jo ennen kuin teoriakurssi ja lentäminen aloitetaan.

Käytyäsi ilmailulääkärillä ilmailuviranomainen myöntää sinulle lääketieteellisen kelpoisuustodistuksen. Tarkemmat Lääketieteelliset vaatimukset voit kysyä tarkemmin Suomen ilmailulääkäreiltä tai ilmailulääketieteen keskuksilta.

Lataa tästä Trafin lista ilmailulääkäreistä.

Ilmailulääketieteen keskukset (AeMC, AeroMedical Centre) Suomessa:

Ilmailulääketieteen keskus, SOTLK, AeMC
Tukholmankatu 8A (Meilahti)
PL 50, 00301 HELSINKI
Puhelin: 0299 576 148
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)mil.fi

Finnair Terveyspalvelut, AeMC
Karhumäenkuja 2
01530 Vantaa
Puhelin: 09 818 4831
Sähköposti: aemc(at)finnair.com

Aava Aviapolis, AeMC
Karhumäenkuja 2
01530 Vantaa
Puhelin: 010 380 2350
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)aava.fi

Lääkärintarkastus ja siitä aiheutuvat kulut eivät kuulu kurssimaksuun.

Kevytlentokoneiden lupakirja LAPL(A)

LAPL(A) (Light Aircraft Pilot License, Aeroplanes) on hieman rajattu muoto PPL-kurssista, jonka käyttöoikeudet on rajoitettu enintään 4-paikkaisiin lentokoneisiin, jotka painavat enintään 2000 kg (vertailun vuoksi kaksipaikkainen Cessna 150 koneemme painaa 726 kg). LAPL on helposti muunnettavissa PPL:ksi myöhemmin.

LAPL(A) on uusi kevyempi lupakirjaluokka, joka oikeuttaa lentämään käytännössä samoilla lentokoneilla kuin PPL(A)-lupakirja, eli alle 2000 kg (MTOW) painoisia yksimoottorisia mäntämoottorikäyttöisiä maalentokoneita. Käytännössä tämä tarkoittaa lähes kaikkia Suomessa lentäviä yleisilmailukoneita. LAPL(A) lupakirjaan voi liittää myös mm. yö- tai taitolentokelpuutuksen.

LAPL(A) ja PPL(A) koulutusvaatimukset ovat teoriakurssin osalta samat, mutta LAPL(A) lentokoulutusvaatimus on vain 67% PPL(A):sta. Tämä vaikuttaa tietysti myös ratkaisevasti hintaan!

PPL(A)-lupakirjasta poiketen, LAPL(A)-lupakirjaa varten on mahdollista saada myös huomattavaa hyötyä aiemmasta kokemuksesta. Siksi LAPL(A)-lupakirjakurssin hinta vaihtelee 7650 eurosta jopa 615 euroon (LAPL(S)+TMG haltijat).

Yksityislentäjän lupakirja PPL(A)

PPL(A) (Private Pilot License, Aeroplanes) -lyhenne tulee yhteiseurooppalaisen EU-lentolupakirjan englanninkielisestä nimestä. Lupakirja on voimassa kansainvälisesti, ja hyväksytään myös Euroopan ulkopuolella, sillä se on myös kansainvälisen ICAO-standardin mukainen. Lentolupakirjan myöntää Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

Yksityislentäjän lupakirja PPL(A) (Private Pilot Licence (Aeroplanes)) oikeuttaa haltijansa toimimaan lentokoneen päällikkönä yksityislentotoiminnassa. Suoritettu PPL(A) -kurssi mahdollistaa lentämisen yksimoottorisilla mäntämoottorilla sekä maalaskutelineellä varustetuilla tyyppihyväksytyillä ja experimental -luokan lentokoneilla. Tämä tarkoittaa siis lähes kaikkia yleisimpiä yleisilmailussa käytettäviä lentokoneita.

Peruskurssin suorittamisen jälkeen lentäjä voi kehittää itseään erilaisilla kelpuutuksilla. Esimerkiksi yölentokelpuutus NF (Night Flying) oikeuttaa lentämisen yöllä, vesilentokelpuutus SEP (Sea) (Single Engine Piston (Sea)) lentämisen vesitasoilla ja mittarilentokelpuutus IR(A) (Instrument Rating (Aeroplanes)) lentämisen huonossa näkyvyydessä.

Yksityislentäjän kurssi
9999€
sisältäen alv 24.