(818)657-7220
info@ttt-aviation.com
LOGOAVIATION

Professional Pilot Training

Modulaarinen koulutus Ammattilentäjäksi

Nollasta liikennelentäjäksi (sis. PPL,NF,PIC-lentotunnit,ATPL teoriat,ME,IR,CPL)

noin 55 000 €

sis alv24.

Ammattilentäjän työ vaatii motivaatiota, tarkkuutta ja hyviä hermoja ja joustavuutta. Ammatti on kansainvälinen ja mahdollistaa työllistymisen kotimaahan tai ympäri maailmaa. Konetyyppejä löytyy erilaisia ja sinun on mahdollisuus päästä lentämään yksityissuihkareita, tilauslentoja. Reittivuoroja voit lentää kansainvälisiä kaukolentoja tai sisämaan commuter tyyppisiä lentoja. Voit kuljettaa henkilöitä, rahtia tai molempia. Vaihtoehtoja on todella monia ja jokainen urapolku on yksilöllinen.

On olemassa kolme erilaista tapaa kouluttautua ammattilentäjäksi modulaarinen, integroitu sekä MPL (multipilot license). Modulaarinen koulutus tapahtuu pala palalta eli henkilö suorittaa kelpuutuksia yksi kerrallaan ja niistä rakentuu kokonaisuus. Tällainen opiskelu on halvempaa kuin kaksi muuta koulutustapaa ja mahdollistaa myös työssäolemisen opiskelujen aikana. Lisäksi modulaarisen opintopolun suorittanut ei ole korvamerkitty vain yhteen lentoyhtiöön jolloin sijoitus on turvallisempi ja parempi lentäjän kannalta. Integroidussa opintolinjassa opetus tapahtuu 8-16 välisenä aikana ja vaatii käytännössä täysipäiväistä läsnäoloa joten työssäkäymisen sovittaminen opintoihin on haastavaa. Lisäksi integroidut opintolinjat maksavat yli 100 000 euroa jonka saaminen vaatii yleensä vähintään 3 takaajaa ja käytännössä taloja vastaavia reaalivakuuksia. Jatkuvasti kiristyvät lainaehdot estävät monen potentiaalisen lentäjän opinnot integroidussa muodossa. MPL muodossa opetusta annetaan paljon simulaattorilla oikeiden lentokoneiden sijaan.
Opintolinja maksaa Suomessa lähes 100 000 eli rahoituksen suhteen on monella vastaavia haasteita kuin integroidussa opintolinjassa. Lisäksi MPL lupakirjan saanut henkilö on korvamerkitty vain yhteen lentoyhtiöön. Eli jos henkilö on käynyt Lufthansan MPL ja jostakin syystä Lufthansa ei palkkaisi henkilöä niin hän ei pysty menemään Finnairille lentämään vaikka heilläkin kun molemmilla on omat MPL koulutukset ja ne eivät ole yhteensopivia tällä hetkellä.

Lisäksi syöksykierteen oikaisut, epätavalliset asennot ja sakkaukset on hyvä opetella oikeilla lentokoneilla joten tajuaa miten lentokone oikeasti käyttäytyy. Monesti simulaattorissa ja oikeassa koneessa on aina joitakin eroja. Lisäksi oikeassa koneessa suoritukset pitää onnistua eikä voida painaa pausea kuten videopeleissä. TTT-Aviation hoitaa yhteistyökumppaneiden kanssa koulutuksesi nollatasosta ammattilentäjäksi. Koulutamme omalla koulutusluvalla yksityislentäjän lupakirjan, yölentokelpuutuksen ja annamme oppilaalle lentokoneen vuokralle 100 päällikkölentotunnin saamiseksi täyteen.
Annamme myös ainoana lentokouluna Suomessa päällikkölentotunteihin epävirallisen koulutusohjelman joka valmistaa sinua ammattilentäjäopintoihin.

Yhteystyökumppanimme kouluttaa sinulle ammattilentolupakirjan, mittarilentokelpuutuksen, monimoottorikelpuutuksen ja ohjaamoyhteistyön sekä upset recovery trainining koulutuksen.Tämän jälkeen pystyt hakemaan lentoyhtiöille töihin ympäri maailmaa. Tyyppikelpuutuksen isoihin liikennekoneisiin maksaa joko lentoyhtiö ja sitoudut olemaan heillä tietyn aikaa töissä tai sitten itse maksettuna.

Rahoitus

Koska modulaarinen koulutus on ylivertainen sekä hinnaltaan että joustavuudeltaan verrattuna integroituun opintolinjaan tai MPL niin voit suorittaa palan kerrallaan ja olla töissä myös samaan aikaan mikä mahdollistaa että tarvittava lainamäärä voi olla pienempi. Lisäksi suosittelemme ottamaan lupakirjavakuutuksen joka korvaa sinulle lentäjän koulutuksesta aiheutuneet kustannukset mikäli terveyssyyn takia et voi toimia lentäjänä.

Haku

TTT-Aviationilla on jatkuva haku päällä. Voit aloittaa opinnot vaikka samantien. Ensimmäiseksi sinun tulee käydä ilmailulääketieteen keskuksella medikaali 1 terveyden tarkastuksessa ja kun olet lääketieteellisen kelpoisuutesi osoittanut ja läpäissyt tarkastuksen niin aloitamme henkilökohtaisen opintosuunnitelman laatimisella ja käymme läpi millaisella aikataululla opintosi hoidetaan ja millaisilla konetyypeillä koulutuksesi käydään läpi.

TTT-Aviation

Tarjoamme suomen kustannustehokkainta lentokoulutusta ja ideamme on mahdollistaa lentäjän opinnot mahdollisimman monelle. Meidän mielestä kustannukset eivät saa olla este jos henkilö on muuten sopiva ja motivoitunut toimimaan lentäjänä. TTT-Aviationilla voit maksaa opintosi kätevästi osissa ja etenemisesi suhteen. Pyrimme tekemään asiat läpinäkyväksi ja suoraviivaiseksi ilman turhaa byrokratiaa ja vaikeita termejä. Puhumme asioista oikeilla termeillä ja käymme läpi kaikki vaihtoehdot ja teet itse lopullisen päätöksen miten haluat että edetään. Toiminnan perustana on vanhan liiton toiminta eli tehdään niin kuin sovitaan.

Kurssin rakenne

Kurssin rakenne

Jos haluat selata kaaviota, vieritä kaaviota oikealle.

Yksityislentäjän lupakirja

3 kk

6 kk

ATPL teoria
NF
Päällikkölennot PIC

9 kk

12 kk

Single engine
Instrument Rating
MEP
MEP
IR
CPL
MCC

15 kk

18 kk

Kurssin sisältö

Yksityislentäjän lupakirja (PPL)

Lentokoulutus minimissään 46 lentotuntia ja lentojen briefauksia ja muita neuvoja lentämiseen 130 tuntia.

Teoriaopinnot noin 75 tuntia itseopiskeluna, 25 tuntia luokkahuoneopetusta lisäksi videoyhteydellä tukiopetusta tarvittavista aiheista.

PPL lentokoe

PPL teoriakokeet

Teoriakokeet suoritetaan ensin lentokoululle hyväksytysti ja tämän jälkeen lentokoulu ilmoittaa oppilaan ilmailuviranomaisen loppukokeisiin. Lentokoe suoritetaan viranomaisen hyväksymälle tarkastuslentäjälle joka tarkistaa että lupakirjan hakija täyttää vaatimukset ja lupakirja voidaan hänelle myöntää.

Valmistautumista ATPL-opintoihin

Yölentokelpuutus (NF)
5 tuntia lentokoulutusta yöllä sekä 15 tuntia teoriakoulutusta. Tämän jälkeen henkilö pystyy lentämään myös yöllä.

Päällikkölentotuntien kerääminen (PIC)
Tarjoamme sinulle lentokoneen vuokralle 100 tunniksi kilpailukykyiseen hintaan ja saat myös koulutusohjelman jolla voit lentää mahdollisimman kattavasti päällikkölentoja. Voit tehdä matkalentämistä myös Euroopassa ja saada kansainvälistä kokemusta lento-operoinnista.

Voit hankkia myös ammattitaitoa kehittäviä lisäkoulutuksia:
– vesilentokelpuutus
– taitolentokelpuutus
– kannuspyöräkoulutus
– vuoristolentokelpuutus
– lasiohjaamokoulutus

ATPL Liikennelentäjä teoriakoulutus
Noin 650 tuntia teoriaa, josta 85% itseopiskeluna oman aikataulun mukaan ja 15% läsnäolo-opetusta.

Voit suorittaa teoriat ajasta ja paikasta riippumatta oman aikataulusi mukaan. Soveltuu siten erittäin hyvin myös työssä käyville ja aikuisopiskelijoille.

Oppiaineet:

– Ilmailulaki ja määräykset
– lentokoneen yleistuntemus ja mittarit
– suoritusarvot ja lennonsuunnittelu
– ihmisen suorituskyky ja rajoitukset
– meteorologia ja sääoppi
– lentosuunnistus/radiosuunnistus
– lentotoiminta ja lentoturvallisuus
– aerodynamiikka ja lennon teoria
– radiopuhelinliikenne

ATPL-lento-opinnot

Perusmittarilento-osa

10 lentotuntia. Mittarilentämisen perusteet.

Mittarilentokelpuutus (IR)

40 lentotuntia. Koostuu seuraavista:

– mittarilentometelmät
– matkalentoja mittarisääntöjen mukaan
– lentoonlähtö ja laskeutumiset ja lähestymiset mittariolosuhteissa
– holding ja häiriötilanteet ja niiden ratkaisu mittariolosuhteissa

Ansiolentolupakirja (CPL)

15 lentotuntia koulutusta.

Upset recovery training (UPRT)

Opit oikaisemaan lentokoneen epätavallisista asennoista. Näistä taidoista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Tämä koulutus on nykyään pakollinen kaikille liikennelentäjille.

ATPL Liikennelentäjä teoriakoulutus (jatkuu)

Monimoottorikelpuutus (MEP)

11 lentotuntia ja 10 tuntia teoriaa. Lentotunneilla harjoitellaan monimoottorikoneen hallintaa normaaleissa sekä hätätilanteissa.

Lentokokeet CPL, IR ja MEP

ATPL teorioiden loppukokeet

Ohjaamoyhteistyökoulutus (MCC)

20 lentotuntia lentosimulaattorissa sekä 25 tuntia teoriaa. Opit lentämään lentokonetta monen ohjaajan miehistönä ja lentoyhtiöiden menetelmien mukaan.

Mitä kaikkea koulutus sisälsikään?

Tunnit yhteensä

PPL-A (yksityislentäjän lupakirja) Cessna 150/152 47 h
ATPL (distance learning) teoria 585/70h
NF-A (yölentokelpuutus) Cessna 150/152 6 h
PIC (päällikkötunnit valvottuna) Cessna 150/152 100 h
PS-28 Cruiser (tutustumista Puolan ilmatilaan ja kentän toimintamenetelmiin) 5 h
Monimoottorikelpuutus (MEP (L)) Tecnam P2006T 6 h
  • MEP (L) lentokoe
2 h
IR Simulaattoritunnit (FNPT II) 40 h
IR (Tecnam P2006T)) 18 h
CPL (5h Tecnam P2006T+ PS-28 Cruiser) 15 h
  • CPL/IR lentokoe
4 h
Lentokoneella 203 h
  Tecnam P2006T monimoottori 35 h
  Cessna 150/152/PS-28 Cruiser 168 h
FNPT II 40 h
Lentokoneella + simulaattorilla 243 h
Ilmoitetut tunnit ovat minimituntimääriä, tämän yli menevät tunnit eivät sisälly hintaan.
  • lentokokeiden hinta-arvio 800€ ja 1600€
** lentokokeet, ATPL tenttimaksut sekä viranomaismaksut noin 5.500€ (eivät sisälly hintaan).  
Päivitetty 01/2019. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Modulaarinen koulutus Ammattilentäjäksi

Nollasta liikennelentäjäksi (sis. PPL,NF,PIC-lentotunnit,ATPL teoriat,ME,IR,CPL)

noin 55 000 €

sis alv24.